Skal man opgradere til FrameMaker 2019?

Skal man opgradere til FrameMaker 2019?

Adobe sendte Adobe Technical Communication Suite 2019 på markedet i september 2019. Produktet kommer sikkert til at blive opgraderet igen om et års tid, og kan det så svare sig at opgradere til FrameMaker 2019 nu?

Ja, det er en god idé at opgradere til FrameMaker 2019, og her er grundene:

FrameMaker er helt sikkert nøgleproduktet i Technical Communication Suite. Pakkens andre produkter, RoboHelp og Captivate har ikke samme mængde af brugere og er mere specialiserede produkter. De to tungtvejende grunde til at opgradere er 64 bit og PDF.

64 bit

FrameMaker 2019 er blevet omskrevet til 64 bit. Overgangen til 64 er en kæmpemæssig kraftpræstation! Det ser ikke ud af noget, men FrameMaker er et gammelt program med rødder tilbage i UNIX. Arven fra en tid hvor Windows ikke var opfundet endnu, bærer FrameMaker stadig med sig i form at sit specielle UI. Valg af farver, fonte, stregtykkelser, fyld osv ligner ikke noget andet i Adobes verden og heller ikke Windowsverdenen som helhed.

Men omskrivningen af kodemassen til 64 bit er et bevis på at Adobe er 100% seriøse med at ville bringe FrameMaker up to par med de andre værktøjer på markedet til. 64 bit er også hvad der gør det muligt at køre flere instanser af programmet og lade dem køre flere f.eks printprocesser samtidigt. Programmet er blevet utroligt meget hurtigere og kan udnytte windowshukommelsen langt bedre.

PDF i Publish pod.

Pdf kan vanskeligt siges at være en nyhed, men den måde som pdf-filerne laves på ER en nyhed og en GOD nyhed. FrameMaker har lavet pdf-filer ved køre en printproces. Programmet har brugt Acrobat Distiller til at generere pdf'en med og det har været en langsom proces. For brugeren har det fremstået uklart hvad forskellen på "Save as PDF" og "Print to PDF" var og processen var i virkeligheden den samme. Når man satte den i gang blev Acrobat Distiller "vækket" i baggrunden og forestod genereringen af pdf-filen.

Acrobat Distiller og væk. Heldigvis!

Med FrameMaker 2019 har man integreret PDF-genereringen direkte i FrameMaker og lagt den som en publiceringsmulighed i Publish pod. Grunden til at det er en stor og god nyhed er at PDF-genereringen nu går væsentligt hurtigere og er langt mere transparent, fordi pdf-indstillingerne kan gemmes i en STS-fil i Publish pod, akkurat som indstillingerne til HTML5, ePub osv. Borte er al "trolddommen" med at skrue på en uigennemskuelig mængde af indstillinger på flere niveauer fordelt over flere programmer. Nu ligger det hele i Publish pod og 64 omskrivningen sikrer et rasende højt tempo i PDF-genereringen.

PDF understøtter nu også professionel CMYK publicering. Hvad der oprigtigt talt, også var på tide.

Og alle de andre glæder...

Overordnet set, så er 2019 versionen af FrameMaker et kæmpeskridt med hensyn til at modernisere alt det grundliggende (men ikke særligt synlige). Her nogle af eksemplerne:

Opdatering af alle biblioteker

Hertil kommer en masse fine men mindre opdateringer: