Udvidet FrameMakerkursus

Vi tager helt konkret udgangspunkt i et givent materiale og bygger et kursus op omkring dette.

Kurset henvender sig til medarbejdere der skal indsluses i en virksomhed og overtage et givent korpus af eksisterende dokumenter og arbejdsgange. Vi etablerer grundlaget for hurtigt at komme igang med færrest mulige skrammer.

Dette kursus retter sig mod kursister, der skal starte eller videreudvikle egne FrameMakerskabeloner. Vi vil prøve at bygge en template op fra bunden - typisk med udgangspunkt i virksomhedens egne templates.

Specialudviklet kursusmateriale


Kursusmaterialet vil normalt blive specialudviklet på basis af de manualer/bøger etc som virksomheden i forvejen publicerer. Kursisten får således en dybere forståelse for hvordan virksomhedens materiale egentligt er designet og hvilken tænkning der har ligget bag.

Det giver næsten altid god mening at lave kursusmateriale som fokuserer på at løse kursistens udfordring med på een gang at skulle overtage en masse eksisterende dokumentation og arbejdsgange og samtidigt lære et nyt og vanskeligt værktøj at kende.

Kursisten lærer at beherske

 • FrameMakers brugerflade: paletter, pods, windows, workspaces etc
 • Tag konceptet: Paragraph- Character- Table og object styles
 • Body/Master/References-pages.
 • Cross references, User & System Variables
 • Book files, indholdsfortegnelser, stikordsregistre samt konceptet omkring genererede filer.
 • Template design


Praktisk


Varighed

1 dags intensiv undervisning i tidsrummet 9-16. Ændret varighed eller tidsrum kan aftales

Sted

Vi kommer til dig eller besøg os i København

Antal deltagere

Vi anbefaler max 4 deltagere på holdet.

Pris:

8.200,- eks. moms.Underviser: Bjørn Smalbro

Bjørn Smalbro har undervist i Adobe FrameMaker siden 1995. Han har således erfaring med FrameMaker fra og med version 5 frem til nutidens version 2015 (version 13).


Der kan laves individuelle aftaler. Kontakt Bjørn Smalbro for tilbud: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Tlf: 20960919

Design og udvikling af FrameMaker templates

Design og udvikling af FrameMaker templatesAdobe FrameMaker template design

Alt grafisk arbejde i FrameMaker er baseret på templates. En template - eller skabelon -  er et sæt af indstillinger som gør det muligt at arbejde med et konsekvent grafisk udtryk. Templaten sørger for at mellemrubrikker altid er ens, nummereringer tæller rigtigt, sideopsætning er konsekvent osv. Hvis man hver dag skal rette en f.eks en tabel manuelt fremfor at bruge nogle gode prædefinerede indstillinger, så ryger der nemt 10 minutter hver dag og i løbet af en uge bliver det til næsten en times overflødigt arbejde!

Optimér Jeres templates og spar penge!

Der kan være endog meget store fordele forbundet med en effektiv template. Her er nogle eksempler:

Skriftvalg:

Hvis der ikke er valgt en font med fuld Unicode compliancy kan man løbe ind i store og tidsrøvende problemer med oversættelse til ikke latinske sprog. Problemerne opstår fordi der ikke nødvendigvis er tegnet de nødvendige karakterer i den valgte skrift og det vil ytre sig som spørgsmålstegn de steder hvor der mangler karakterer. Andre årsager kan være ældre versioner af FrameMaker som ikke understøtter Unicode fuldt ud.

Pladsforbrug:

Ved at arbejde grundigt med skriftstørrelser, skydning, indryk osv kan man spare rigtigt meget plads. Selvom meget materiale idag ikke trykkes men distribueres som pdf, så er pladsforbruget stadig et vigtigt parameter når der trykkes, men også i daglig brug. Det er hurtigere at skimme 20 sider end 50.

Grafikker, tabeller og formler:

Man vil ofte genbruge grafikker mere end et sted i en publikation. Hvis man gennemtænker brugen af reference pages kan her spare sig selv for rigtigt mange frustrationer. Det samme gælder tabeller og formler hvor man vil ønske sig konsistens på tværs af dokumenter.

Variables:

Variables i FrameMaker kan laves - meget - komplicerede. Der er nærmest tale om et programmeringssprog og man kan lave nogle virkeligt sofistikerede løsninger med automatisk indsættelse af opdateringstidspunkt, sektionsnummer, kapitelnummer osv osv. Eller man kan lade være!


Lad os hjælpe Jer med at finde det rigtige niveau

Introducerende FrameMakerkursus

Vi skal lære FrameMakers interface at kende, og lære at oprette nye dokumenter. Hvis muligt, tager vi udgangspunkt i opgaver, som kursisten skal løse i forbindelse med sit arbejde.

Kurset er målrettet mod skribenter, oversættere og folk der varetager og vedligeholder teknisk dokumentation.

Kursisten bliver sat i stand til at forstå FrameMakers grundliggende funktionalitet og bliver rustet til at sætte sig ind i et eksisterende korpus af FrameMakerdokumenter. Der vil blive lagt vægt på at opøve en god praksis i håndteringen af programmet.

Kursisten vil få kendskab til:


 • FrameMakers brugerflade.
 • Oprettelse af nye dokumenter
 • Tag-konceptet. Dvs brug af paragraph, character, table og object styles
 • Importeret grafik og FrameMakers tegneværktøjer.
 • Body/Master/Reference pages
 • Book files samt generering af indholdsfortegnelser m.m.
 • Krydsreferencer og brugervariable.
 • Print til pdf


Praktisk


Varighed

1 dags intensiv undervisning i tidsrummet 9-16. Ændret varighed eller tidsrum kan aftales

Sted

Vi kommer til dig eller besøg os i København

Antal deltagere

Vi anbefaler max 4 deltagere på holdet.

Pris:

8.200,- eks. moms.Underviser: Bjørn Smalbro

Bjørn Smalbro har undervist i Adobe FrameMaker siden 1995. Han har således erfaring med FrameMaker fra og med version 5 frem til nutidens version 2015 (version 13).


Der kan laves individuelle aftaler. Kontakt Bjørn Smalbro for tilbud: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Tlf: 20960919

Teknisk dokumentation

Teknisk dokumentationDesign, layout, redaktion og produktion af teknisk dokumentation

Teknisk dokumentation, manualer, datablade, quick-setups... Der er mange størrelser og modeller indenfor begrebet teknisk dokumentation, men fællles for dem, er at rigtigt meget laves i FrameMaker og at det er utroligt vigtigt at Jeres dokumentation er opdateret og tilgængeligt for en web-søgning.

Teknisk dokumentation skal være synligt på nettet

I takt med at færre og færre virksomheder leverer trykt dokumentation er det blevet uhyre vigtigt at den pågældende dokumentation er at finde på nettet. Og man skal vel at mærke kunne finde den ved en ordinær søgning på Google. Der er sket et enormt skift i den måde søgninger foregår på nettet - flere og flere søger i almindelig taleform, f.eks "Hvordan skifter jeg olie på en Renault clio?"

Publicering til tryk og net med samme software

FrameMaker.dk kan hjælpe Jer med opsætte, oversætte og tilrettelægge Jeres tekniske dokumentation på den hurtigste og mest hensigtsmæssige måde. Vi kan hjælpe Jer med at opsætte Jeres workflow, så I kan publicere manualer, brugsanvisninger osv både til tryk og net fra samme platform. Ring eller skriv for en uforpligtende samtale!

Adobe FrameMakerkursus

Undervisning i Adobe FrameMakerUndervisning i Adobe FrameMaker

Adobe FrameMaker er et dejligt stykke software, der på robust og effektiv vis hjælper rigtigt mange virksomheder med deres publiceringsbehov - hvad enten det er teknisk dokumentation, kataloger, bogsats eller noget helt fjerde.

Adobe FrameMaker er imidlertid også et ganske vanskeligt program med utroligt mange faciliteter. FrameMakers omfang og lidt fremmedartede brugerflade gør, at der er langt imellem de medarbejdere der kan håndtere det.

Uafhængig, skræddersyet undervisning

Har De eller Deres firma brug for undervisning i Adobe FrameMaker? Vi kan tilbyde skræddersyede kurser i på introducerende niveau eller udvidet.

Grafisk service

Grafisk service til brugsvejledningerGrafik- og konsulentydelser i FrameMaker mm.

FrameMaker.dk er en grafisk leverandør og konsulent med speciale i teknisk publicering herunder Adobe Framemaker og Robohelp.

Vi er "Adobe TechComm Partner" og deltager i såvel "Global TechComm Partner meetup" hvert år i Stuttgart, som i betatesting og udvikling af FrameMaker.

Adobe FrameMaker - det kraftige og fleksible værktøj til teknisk dokumentation og single source publishing

Adobe FrameMaker bruges til opgaver, der spænder fra almindelig bogsats over hjælpefiler til tekniske manualer og multimedieproduktioner.

De seneste år er der kommet meget fokus på mulighederne for publicering til Sharepoint servere, html5 og App. Det er muligheder som i høj grad bliver faciliteret af at Adobe har satset meget hårdt på at bringe TechComm Suiten ind i fuld DITA support.

FrameMaker.dk tilbyder freelance-arbejde og konsulentydelser indenfor alt indenfor Technical Documentation Suite.

Info

FrameMaker.dk

Grafisk design og udvikling i Adobe Technical Communication Suite
V. Bjørn Smalbro

Industriparken 23
2750 Ballerup
Tlf: 20 96 09 19

email: info@framemaker.dk

adobesolutionpartner.png