SEO arbejde på sprogversionerede tekster

Mange tekstforfattere som udfører deres arbejde i firmaregi, vil opleve at deres tekster skal bruges i mere end en sammenhæng. Ofte skal teksterne både printes, og lægges på intranet og hjemmeside.

Denne teksternes multifunktionalitet gør at det for tekstforfatteren kan blive vigtigt at forholde sig til andre perspektiver end blot tekstens læsbarhed. Det kan for eksempel være en god ide at skæve en lille smule til tekstens synlighed i søgesammenhæng.

Endnu vanskeligere bliver tekstforfatning når teksten skal sprogversioneres. FrameMaker.dk har indgået et samarbejde med Seosucces.dk om et fokuseret arbejde med det interkulturelle perspektiv på kommunikationen. Det gør en forskel på oversatte teksters funktionalitet i seosammenhæng om man har viet det kulturelle perspektiv den fornødne opmærksomhed.

Design og udvikling af FrameMaker templates

Design og udvikling af FrameMaker templatesAdobe FrameMaker template design

Alt grafisk arbejde i FrameMaker er baseret på templates. En template - eller skabelon -  er et sæt af indstillinger som gør det muligt at arbejde med et konsekvent grafisk udtryk. Templaten sørger for at mellemrubrikker altid er ens, nummereringer tæller rigtigt, sideopsætning er konsekvent osv. Hvis man hver dag skal rette en f.eks en tabel manuelt fremfor at bruge nogle gode prædefinerede indstillinger, så ryger der nemt 10 minutter hver dag og i løbet af en uge bliver det til næsten en times overflødigt arbejde!

Optimér Jeres templates og spar penge!

Der kan være endog meget store fordele forbundet med en effektiv template. Her er nogle eksempler:

Skriftvalg:

Hvis der ikke er valgt en font med fuld Unicode compliancy kan man løbe ind i store og tidsrøvende problemer med oversættelse til ikke latinske sprog. Problemerne opstår fordi der ikke nødvendigvis er tegnet de nødvendige karakterer i den valgte skrift og det vil ytre sig som spørgsmålstegn de steder hvor der mangler karakterer. Andre årsager kan være ældre versioner af FrameMaker som ikke understøtter Unicode fuldt ud.

Pladsforbrug:

Ved at arbejde grundigt med skriftstørrelser, skydning, indryk osv kan man spare rigtigt meget plads. Selvom meget materiale idag ikke trykkes men distribueres som pdf, så er pladsforbruget stadig et vigtigt parameter når der trykkes, men også i daglig brug. Det er hurtigere at skimme 20 sider end 50.

Grafikker, tabeller og formler:

Man vil ofte genbruge grafikker mere end et sted i en publikation. Hvis man gennemtænker brugen af reference pages kan her spare sig selv for rigtigt mange frustrationer. Det samme gælder tabeller og formler hvor man vil ønske sig konsistens på tværs af dokumenter.

Variables:

Variables i FrameMaker kan laves - meget - komplicerede. Der er nærmest tale om et programmeringssprog og man kan lave nogle virkeligt sofistikerede løsninger med automatisk indsættelse af opdateringstidspunkt, sektionsnummer, kapitelnummer osv osv. Eller man kan lade være!


Lad os hjælpe Jer med at finde det rigtige niveau

Din interne FrameMaker-ekspert

Du kan få FrameMaker.dk ud at sidde i din virksomhed en dag om ugen, som en intern ekspertise. der kan hjælpe med alt FrameMaker/RoboHelp- og grafisk relateret arbejde.

Hvornår og hvordan?

Jeg kan, eksempelvis, komme en tirsdag (- eller en anden dag), og sidde hos jer hele dagen. Jeg har mit eget udstyr og mine egne programmer. Det eneste jeg har brug for er et skrivebord og en stol.

Hvad får I ud af det?

Ved at være jævnligt tilstede, kan jeg hjælpe jer med lidt større opgaver, som f.eks opdatering af manualer, datablade og tegninger, eller jeg kan undervise jer i de nye versioner af FrameMaker og RoboHelp. Det kan også være små-opgaver eller langsigtede projekter som overgang til publicering til HTML5 eller mobile apps.
 
I får en koncentreret abejdsindsats af en, der er på omdrejningshøjde med alt det nyeste indenfor Adobe TechComm.

Hvad koster det?

Prisen er 5.000 kr. ekskl. moms pr. dag.

Minimum 4 uger, altså 4 dage.

I prisen er inkluderet:

~ 7,5 timers arbejdsdag

~ Eget udstyr i form af laptop + ekstra skærm

~ Egne programmer og licenser

~ Kørsel i Storkøbenhavn og andet efter aftale
 

Teknisk dokumentation

Teknisk dokumentationDesign, layout, redaktion og produktion af teknisk dokumentation

Teknisk dokumentation, manualer, datablade, quick-setups... Der er mange størrelser og modeller indenfor begrebet teknisk dokumentation, men fællles for dem, er at rigtigt meget laves i FrameMaker og at det er utroligt vigtigt at Jeres dokumentation er opdateret og tilgængeligt for en web-søgning.

Teknisk dokumentation skal være synligt på nettet

I takt med at færre og færre virksomheder leverer trykt dokumentation er det blevet uhyre vigtigt at den pågældende dokumentation er at finde på nettet. Og man skal vel at mærke kunne finde den ved en ordinær søgning på Google. Der er sket et enormt skift i den måde søgninger foregår på nettet - flere og flere søger i almindelig taleform, f.eks "Hvordan skifter jeg olie på en Renault clio?"

Publicering til tryk og net med samme software

FrameMaker.dk kan hjælpe Jer med opsætte, oversætte og tilrettelægge Jeres tekniske dokumentation på den hurtigste og mest hensigtsmæssige måde. Vi kan hjælpe Jer med at opsætte Jeres workflow, så I kan publicere manualer, brugsanvisninger osv både til tryk og net fra samme platform. Ring eller skriv for en uforpligtende samtale!

Adobe FrameMakerkursus

Undervisning i Adobe FrameMakerUndervisning i Adobe FrameMaker

Adobe FrameMaker er et dejligt stykke software, der på robust og effektiv vis hjælper rigtigt mange virksomheder med deres publiceringsbehov - hvad enten det er teknisk dokumentation, kataloger, bogsats eller noget helt fjerde.

Adobe FrameMaker er imidlertid også et ganske vanskeligt program med utroligt mange faciliteter. FrameMakers omfang og lidt fremmedartede brugerflade gør, at der er langt imellem de medarbejdere der kan håndtere det.

Uafhængig, skræddersyet undervisning

Har De eller Deres firma brug for undervisning i Adobe FrameMaker? Vi kan tilbyde skræddersyede kurser i på introducerende niveau eller udvidet.

Grafisk service

Grafisk service til brugsvejledningerGrafik- og konsulentydelser i FrameMaker mm.

FrameMaker.dk er en grafisk leverandør og konsulent med speciale i teknisk publicering herunder Adobe Framemaker og Robohelp.

Vi er "Adobe TechComm Partner" og deltager i såvel "Global TechComm Partner meetup" hvert år i Stuttgart, som i betatesting og udvikling af FrameMaker.

Adobe FrameMaker - det kraftige og fleksible værktøj til teknisk dokumentation og single source publishing

Adobe FrameMaker bruges til opgaver, der spænder fra almindelig bogsats over hjælpefiler til tekniske manualer og multimedieproduktioner.

De seneste år er der kommet meget fokus på mulighederne for publicering til Sharepoint servere, html5 og App. Det er muligheder som i høj grad bliver faciliteret af at Adobe har satset meget hårdt på at bringe TechComm Suiten ind i fuld DITA support.

FrameMaker.dk tilbyder freelance-arbejde og konsulentydelser indenfor alt indenfor Technical Documentation Suite.

Info

FrameMaker.dk

Grafisk design og udvikling i Adobe Technical Communication Suite
V. Bjørn Smalbro

Industriparken 23
2750 Ballerup
Tlf: 20 96 09 19

email: info@framemaker.dk

adobesolutionpartner.png