SEO arbejde på sprogversionerede tekster

Mange tekstforfattere som udfører deres arbejde i firmaregi, vil opleve at deres tekster skal bruges i mere end en sammenhæng. Ofte skal teksterne både printes, og lægges på intranet og hjemmeside.

Denne teksternes multifunktionalitet gør at det for tekstforfatteren kan blive vigtigt at forholde sig til andre perspektiver end blot tekstens læsbarhed. Det kan for eksempel være en god ide at skæve en lille smule til tekstens synlighed i søgesammenhæng.

Endnu vanskeligere bliver tekstforfatning når teksten skal sprogversioneres. FrameMaker.dk har indgået et samarbejde med Seosucces.dk om et fokuseret arbejde med det interkulturelle perspektiv på kommunikationen. Det gør en forskel på oversatte teksters funktionalitet i seosammenhæng om man har viet det kulturelle perspektiv den fornødne opmærksomhed.

Udvidet FrameMakerkursus

Vi tager helt konkret udgangspunkt i et givent materiale og bygger et kursus op omkring dette.

Kurset henvender sig til medarbejdere der skal indsluses i en virksomhed og overtage et givent korpus af eksisterende dokumenter og arbejdsgange. Vi etablerer grundlaget for hurtigt at komme igang med færrest mulige skrammer.

Dette kursus retter sig mod kursister, der skal starte eller videreudvikle egne FrameMakerskabeloner. Vi vil prøve at bygge en template op fra bunden - typisk med udgangspunkt i virksomhedens egne templates.

Specialudviklet kursusmateriale

Kursusmaterialet vil normalt blive specialudviklet på basis af de manualer/bøger etc som virksomheden i forvejen publicerer. Kursisten får således en dybere forståelse for hvordan virksomhedens materiale egentligt er designet og hvilken tænkning der har ligget bag.

Det giver næsten altid god mening at lave kursusmateriale som fokuserer på at løse kursistens udfordring med på een gang at skulle overtage en masse eksisterende dokumentation og arbejdsgange og samtidigt lære et nyt og vanskeligt værktøj at kende.

Kursisten lærer at beherske

 • FrameMakers brugerflade: paletter, pods, windows, workspaces etc
 • Tag konceptet: Paragraph- Character- Table og object styles
 • Body/Master/References-pages.
 • Cross references, User & System Variables
 • Book files, indholdsfortegnelser, stikordsregistre samt konceptet omkring genererede filer.
 • Template design

Praktisk

Varighed

2 dags intensiv undervisning i tidsrummet 9-16. Ændret varighed eller tidsrum kan aftales

Sted

Vi kommer til dig eller besøg os i København

Antal deltagere

Vi anbefaler max 4 deltagere på holdet.

Pris:

16.400,- eks. moms.

 

Underviser: Bjørn Smalbro

Bjørn Smalbro har undervist i Adobe FrameMaker siden 1995. Han har således erfaring med FrameMaker fra og med version 5 frem til nutidens version 2015 (version 13).


Der kan laves individuelle aftaler. Kontakt Bjørn Smalbro for tilbud: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Tlf: 20960919

FrameMakerkursus

Adobe FrameMaker er et dejligt stykke software, der på robust og effektiv vis hjælper rigtigt mange virksomheder med deres publiceringsbehov - hvad enten det er teknisk dokumentation, kataloger, bogsats eller noget helt fjerde.

Adobe FrameMaker er imidlertid også et ganske vanskeligt program med utroligt mange faciliteter. FrameMakers omfang og lidt fremmedartede brugerflade gør, at der er langt imellem de medarbejdere der kan håndtere det.

Uafhængig, skræddersyet undervisning

Har De eller Deres firma brug for undervisning i Adobe FrameMaker? Vi kan tilbyde skræddersyede kurser i på introducerende niveau eller udvidet.

 

 

Introducerende FrameMakerkursus

Vi skal lære FrameMakers interface at kende, og lære at oprette nye dokumenter. Hvis muligt, tager vi udgangspunkt i opgaver, som kursisten skal løse i forbindelse med sit arbejde.

Kurset er målrettet mod skribenter, oversættere og folk der varetager og vedligeholder teknisk dokumentation.

Kursisten bliver sat i stand til at forstå FrameMakers grundliggende funktionalitet og bliver rustet til at sætte sig ind i et eksisterende korpus af FrameMakerdokumenter. Der vil blive lagt vægt på at opøve en god praksis i håndteringen af programmet.

Kursisten vil få kendskab til:

 • FrameMakers brugerflade.
 • Oprettelse af nye dokumenter
 • Tag-konceptet. Dvs brug af paragraph, character, table og object styles
 • Importeret grafik og FrameMakers tegneværktøjer.
 • Body/Master/Reference pages
 • Book files samt generering af indholdsfortegnelser m.m.
 • Krydsreferencer og brugervariable.
 • Print til pdf

Praktisk

Varighed

1 dags intensiv undervisning i tidsrummet 9-16. Ændret varighed eller tidsrum kan aftales

Sted

Vi kommer til dig eller besøg os i København

Antal deltagere

Vi anbefaler max 4 deltagere på holdet.

Pris:

8.200,- eks. moms.

 

Underviser: Bjørn Smalbro

Bjørn Smalbro har undervist i Adobe FrameMaker siden 1995. Han har således erfaring med FrameMaker fra og med version 5 frem til nutidens version 2015 (version 13).


Der kan laves individuelle aftaler. Kontakt Bjørn Smalbro for tilbud: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Tlf: 20960919

Teknisk Dokumentation - vanskeligt og nødvendigt

Teknisk dokumentation, manualer, datablade, quick-setups... Der er mange størrelser og modeller indenfor begrebet teknisk dokumentation, men fællles for dem, er at rigtigt meget laves i FrameMaker og at det er utroligt vigtigt at Jeres dokumentation er opdateret og tilgængeligt for en web-søgning.

Teknisk dokumentation skal være synligt på nettet

I takt med at færre og færre virksomheder leverer trykt dokumentation er det blevet uhyre vigtigt at den pågældende dokumentation er at finde på nettet. Og man skal vel at mærke kunne finde den ved en ordinær søgning på Google. Der er sket et enormt skift i den måde søgninger foregår på nettet - flere og flere søger i almindelig taleform, f.eks "Hvordan skifter jeg olie på en Renault clio?"

Publicering til tryk og net med samme software

FrameMaker.dk kan hjælpe Jer med opsætte, oversætte og tilrettelægge Jeres tekniske dokumentation på den hurtigste og mest hensigtsmæssige måde. Vi kan hjælpe Jer med at opsætte Jeres workflow, så I kan publicere manualer, brugsanvisninger osv både til tryk og net fra samme platform. Ring eller skriv for en uforpligtende samtale!

Yderligere information