Skal man opgradere til FrameMaker 2019?...

Adobe sendte Adobe Technical Communication Suite 2019 på markedet i september 2019. Produktet kommer sikkert til at blive opgraderet igen om et års tid, og kan det så svare sig at opgradere til FrameMaker 2019 nu?

FrameMaker er helt sikkert nøgleproduktet i Technical Communication Suite. Pakkens andre produkter, RoboHelp og Captivate har ikke nær samme mængde af brugere. Hertil kommer at det er vanskeligt at blive rigtigt begejstret for Captivate 2019. Produktet er blevet langsomt, og selvom der er meget stærke funktioner som f.eks publicering til HTML5, så ændrer det ikke på at programmer som Camtasia Studio er rappere, hurtigere og mere strømlinede at arbejde med. RoboHelp har fået en ordentlig UI overhaling og vil sikkert forskrække en del, men RoboHelp har også hårdt brug for nye brugere, så det er en tiltrængt fornyelse.

64 bit

FrameMaker 2019 er blevet omskrevet til 64 bit. Overgangen til 64 er en kæmpemæssig kraftpræstation. Det ser ikke ud af noget, men FrameMaker er et gammelt program med rødder tilbage i UNIX. Arven fra en tid hvor Windows ikke var opfundet endnu, bærer FrameMaker stadig med sig i form at sit lidt specielle interface mht grafiske værktøjer. Valg af farver, fonte, stregtykkelser, fyld osv er ret specielt og ligner ikke noget andet i Windowsverdenen, hvad der helt klart er med til at skræmme mange brugere, som er vokset op med Adobes letgenkendelige grafiske interface fra Illustrator/Photoshop og InDesign.

64 bit bringer FrameMaker hastighedsmæssigt op på niveau med klassens andre tunge drenge, som PhotoShop og InDesign, og så er den et bevis på at Adobe er 100% seriøse med at ville bringe FrameMaker up to par med de andre værktøjer på markedet til. 64 bit er også hvad der gør det muligt at køre flere instanser af programmet og lade dem køre flere f.eks printprocesser samtidigt.

Tendenserne indenfor Long Document Publishing

De sidste 5-8 år har budt på en massiv fornyelse indenfor begrebet Long Document Publishing. Long Document Publishing handler som navnet jo også klart indikerer om at publicere lange dokumenter. Det meste tekniske dokumentation vil blive skabt under denne betegnelse, men de værktøjer man bruger til det, har ændret karakter.

Yderligere information