Adobe FrameMaker 2020 anmeldelse. Adobe leverer varen!

Adobe har endelig færdiggjort udviklingen af Adobe FrameMaker 2020 (og Adobe Technical Communication Suite 2020). FrameMaker har taget kampen op mod konkurrenterne fra MadCap, Paligo, Help & Manual og alle de andre, som har sneget sig ind på markedet. Og det ser lovende ud for FrameMaker. Her har I en lille anmeldelse af den nye version.

Technical Writer Uddannelse

Technical writer uddannelsen

Danmark har ikke en officiel, statsdrevet uddannelse til Technical Writer eller Technical Communicator.

Vi har uddannelser i erhvervssprog, men vi har intet, der ligner en egentlig Technical Writer-uddannelse med fokus på erhverslivets behov for dokumentation, og udvikling af kommunikation.

Adobe FrameMaker vs Adobe InDesign

Hvad er bedst til teknisk dokumentation, fagbøger og andre lange dokumenter: Adobe InDesign eller Adobe FrameMaker?

 Når der skal vælges software til bogproduktion, står valget ofte mellem InDesign, FrameMaker og QuarkXpress. Det er alle tre desktopbaserede programmer og alle tre rigtigt udmærkede og stærke løsninger.

I denne artikel vil vi fokusere på valget mellem Adobe InDesign og Adobe FrameMaker. Mange undrer sig over hvorfor Adobe vil udvikle to programmer, som baseret på deres specifikationer, tilsyneladende kan omtrent det samme.

Adobe FrameMaker vs Microsoft Word

16 grunde til at vælge Adobe FrameMaker fremfor Microsoft Word til teknisk dokumentation og lange dokumenter

Når virksomheden skal vælge et professionelt skriveprogram til deres tekniske dokumentation, kan der være god grund til at tænke sig om en ekstra gang. Microsoft Word er standardvalget i langt de fleste tilfælde, men ofte er der faktisk bedre valg. Adobe FrameMaker er både tekstbehandler og dtp-program, og så er virkeligt velegnet til lange dokumenter! Her er en lille intro, til hvorfor det kan svare sig at kigge på Adobe FrameMaker næste gang der skal laves teknisk dokumentation.

Hvilket program er bedst til lange, tekniske dokumenter?

Hvilket program er bedst til lange, tekniske dokumenter? InDesign, Word, eller FrameMaker? Tænk langt, og tænk strategisk!

Der findes rigtigt mange teksteditorer/layoutprogrammer/cms systemer som i forskellig grad kan løse de udfordringer man måtte have. Når man vælger program, er der imidlertid nogen lavpraktiske forhold, som det kan være en god idé at tænke ind.

Produktet i markedet

Er der andre der bruger programmet?...

Det er relevant, fordi det giver et billede af, om det er muligt at skaffe arbejdskraft, som allerede har erfaring med værktøjet

Er der solidt, opdateret referenceværker/kursusmateriale til programmet?

Det er relevant, fordi det er vigtigt at kunne uddanne sig selv, og selv løse aktuelle dag-til-dag problemstillinger uden at være afhængig af support.

Har udvikleren en lang historik?

Det er relevant, fordi et et produkt med en lang historik i markedet, vil også være et produkt, som man vil kunne forvente virker ok.

Produktets brugerflade

Det er vigigt at programmet har en konsistent brugerflade og er funktionelt også for brugere, som ikke er superbrugere.

Hvad karakteriserer ”lange dokumenter”?

Man bruger sommetider termen ”Long Document Publishing” om dokumenter som leksika, opslagsværker, store tekniske/videnskabelige/juridiske publikationer.
Det er publikationer som er karakteriseret ved at indeholde store mængder af billeder, tabeller, krydsreferencer, lister, avancerede stikord osv.

Hvilket program ER så bedst til lange, tekniske dokumenter?

Adobe FrameMaker er programmet, som er bedst til lange, tekniske dokumenter!

Adobe FrameMaker er bedst fordi:

Det har en bogfunktion,  der tillader at du kan håndtere mange dokumenter på een gang, og på tværs af dokumenterne opdatere

  • kapitelnumre, sidenumre, figur og tabelnumre og alle andre nummeratorer
  • sprogindstillinger,
  • krydsreferencer
  • stikordsregistre
  • indholdsfortegnelser
  • alle typer lister, som for eksempel, lister over forfattere, litteratur, anvendte billeder mm

 Adobe FrameMaker har et dual interface, der med et tryk på en knap, kan forvandle det til et fuldblods, superhurtigt DITA publiceringsprogram

Adobe FrameMaker kan købes som en del af Adobe Technical Communication Suite, der også¨omfatter Adobe Captivate, Adobe RoboHelp, og Adobe Presenter.

Du kan læse mere om Adobe FrameMaker her!

 

Efteruddannelse for Technical Writers

Efteruddannelse for Technical Writers

 Der er mange indgange til at have et job som Technical Writer. Nogen kommer ind i jobbet som ingeniører, maskinmestre, mekanikere og andre kommer ind via en HK uddannelse eller en kommunikationsuddannelse.

Efteruddannelse i grafisk software

Efteruddannelse i grafisk software

Hvis du arbejder professionelt med grafik og layout, så er du med stor sandsynlighed bruger af Adobes InDesign, Illustrator, PhotoShop mm. Disse programmer har for længst fået status af at være industristandard.

Konvertering og publicering til responsive HTML5

HTML5konverteringMange virksomheder ønsker i dag at vedligeholde deres tekniske dokumentation i både pdf og HTML5. Virksomheden skal, jævnfør maskindirektivet, levere dokumentation sammen med hver maskine og hertil er det nødvendigt, at kunne producere en pdf, som kan printes eller trykkes.

 

Kunderne er imidlertid oftest interesseret i at kunne hente information om brug af apparatet gennem deres mobile enhed. Det kan være deres tablet, eller mere sandsynligt, deres telefon og hertil er pdf ikke velegnet.

 

Det er vigtigt for virksomheden at have sin dokumentation tilgængelig for nettets søgemaskiner, fordi det giver øget kundetilfredshed, hvis kunden umiddelbart kan finde svaret på sin søgning efter en bestemt problemstilling i virksomhedens html dokumentation på nettet.

 

For at kunne løse problemstilling med at publicere i to formater på én gang, er man nødt til at have de rigtige værktøjer. Her kan Adobe FrameMaker eller diverse cms bårne systemer være en løsning.

 

FrameMaker.dk kan hjælpe jer med at sammensætte en publiceringsløsning, der gør det muligt for jer, at konvertere jeres tekniske dokumentation til både pdf og responsiv HTML5 i én arbejdsgang.

Info

FrameMaker.dk

Grafisk design og udvikling i Adobe Technical Communication Suite
V. Bjørn Smalbro

Industriparken 23
2750 Ballerup
Tlf: 20 96 09 19

email: info@framemaker.dk

Andre websites:

Brugsvejledninger.dk

adobesolutionpartner.png