Værktøjer og arv

Værktøjer og arv

Denne hammer, denne skruetrækker og disse tænger tilhørte min far, da han stadig var i live. Jeg fik dem, da han døde, og de hænger på væggen i mit værksted sammen med andet værktøj. Noget har jeg selv købt, noget kom fra min fars samling af værktøj og atter andet stammer fra min bedstefar.

Jeg bruger ofte både hammeren og skruetrækkeren, og hver gang jeg gør det, føler jeg en slags forbindelse til min far. Jeg ser på buler og ridser og får en fornemmelse af, at han arbejdede med disse værktøjer. For at tjene til føden, for at reparere ting i hjemmet og til sine mange hobbyer. De har slid og patina fra dette arbejde.

Content Transformation by Scriptorium - en anmeldelse

Jeg må indrømme, at jeg ikke bryder mig om begrebet "content". Content er et ord for håndtering af information i store mængder. Store mængder af teknisk dokumentation, medicinsk/medicinsk information, finansiel information osv. At håndtere alle disse oplysninger og gøre dem tilgængelige, læsbare, printbare, åbne for analyse osv. er en selvstændig branche, nemlig Content Management-branchen.

Adobe FrameMaker 2020 anmeldelse

Adobe har endelig færdiggjort udviklingen af Adobe FrameMaker 2020 (og Adobe Technical Communication Suite 2020). FrameMaker har taget kampen op mod konkurrenterne fra MadCap, Paligo, Help & Manual og alle de andre, som har sneget sig ind på markedet. Og det ser lovende ud for FrameMaker. Her har I en lille anmeldelse af den nye version.

Technical Writer Uddannelse

Technical writer uddannelsen

Danmark har ikke en officiel, statsdrevet uddannelse til Technical Writer eller Technical Communicator.

Vi har uddannelser i erhvervssprog, men vi har intet, der ligner en egentlig Technical Writer-uddannelse med fokus på erhverslivets behov for dokumentation, og udvikling af kommunikation.

 

 

 

Adobe FrameMaker vs Adobe InDesign

Hvad er bedst til teknisk dokumentation, fagbøger og andre lange dokumenter: Adobe InDesign eller Adobe FrameMaker?

 Når der skal vælges software til bogproduktion, står valget ofte mellem InDesign, FrameMaker og QuarkXpress. Det er alle tre desktopbaserede programmer og alle tre rigtigt udmærkede og stærke løsninger.

I denne artikel vil vi fokusere på valget mellem Adobe InDesign og Adobe FrameMaker. Mange undrer sig over hvorfor Adobe vil udvikle to programmer, som baseret på deres specifikationer, tilsyneladende kan omtrent det samme.

Adobe FrameMaker vs Microsoft Word

16 grunde til at vælge Adobe FrameMaker fremfor Microsoft Word til teknisk dokumentation og lange dokumenter

Når virksomheden skal vælge et professionelt skriveprogram til deres tekniske dokumentation, kan der være god grund til at tænke sig om en ekstra gang. Microsoft Word er standardvalget i langt de fleste tilfælde, men ofte er der faktisk bedre valg. Adobe FrameMaker er både tekstbehandler og dtp-program, og så er virkeligt velegnet til lange dokumenter! Her er en lille intro, til hvorfor det kan svare sig at kigge på Adobe FrameMaker næste gang der skal laves teknisk dokumentation.

Hvilket program er bedst til lange, tekniske dokumenter?

Hvilket program er bedst til lange, tekniske dokumenter? InDesign, Word, eller FrameMaker? Tænk langt, og tænk strategisk!

Efteruddannelse for Technical Writers

Efteruddannelse for Technical Writers

 Der er mange indgange til at have et job som Technical Writer. Nogen kommer ind i jobbet som ingeniører, maskinmestre, mekanikere og andre kommer ind via en HK uddannelse eller en kommunikationsuddannelse.

Efteruddannelse i grafisk software

Efteruddannelse i grafisk software

Hvis du arbejder professionelt med grafik og layout, så er du med stor sandsynlighed bruger af Adobes InDesign, Illustrator, PhotoShop mm. Disse programmer har for længst fået status af at være industristandard.

Konvertering og publicering til responsive HTML5

Mange virksomheder ønsker i dag at vedligeholde deres tekniske dokumentation i både pdf og HTML5. Virksomheden skal, jævnfør maskindirektivet, levere dokumentation sammen med hver maskine og hertil er det nødvendigt, at kunne producere en pdf, som kan printes eller trykkes.

Design af brugsvejledninger og brugervejledninger

Umiddelbart lyder ordene Brugervejledning - Brugsvejleding og Brugerhåndbog ret ens, men kigger man nærmere på emnet, viser det sig hurtigt at være lidt mere komplekst.

Design af indlægssedler til medicin

Design og layout af indlægssedler til medicin er ofte lidt en speciel disciplin. Der er kun sjældent ret meget plads og oftest skal der være rigtigt meget tekst. Dertil kræves der en meget høj grad af omhyggelighed, fordi medicinsk terminologi nu engang består af lange, svære ord med masser af latin og præparatnavne.

Design af instruktionsbog / instruktionsbøger

Hos FrameMaker.dk har vi over tyve års erfaring med opsætning, design og layout af instruktionsbøger.

Design og layout af instruktionsbøger er en lidt speciel disciplin, for der kan være rigtigt mange tekniske krav til dem.

Industrielt, grafisk design af manualer, brugsanvisninger, datablade og hjælpefiler

Vi har over 20 års erfaring med opsætning og design af tekinsk materiale som for eksempel brugsanvisninger, vejledninger,

Ny FrameMaker 2019 template

Ny gratis template til Adobe FrameMaker 2019!

Din brugermanual kan skabe mersalg!

Ved at tænke din publicerings og redaktionspraksis igennem, og arbejde den sammen med din email marketing,

App udvikling med FrameMaker

Med FrameMaker kan du publicere dine manualer og brugervejledninger som apps, der kan downloades til kundens mobiltelefon. 
Der er rigtigt mange fordele ved en app i forhold til pdf/print

Adobe TechComm Day Denmark

 Adobe TechComm Day Denmark er et nordisk/nordeuropæisk Adobe event, med fokus på alt hvad der hedder Adobe TechComm.

Anmeldelse af FrameMaker 12

Adobe FrameMaker 12 er en rigtig fin opgradering og i næsten alle henseender en succés. Det er banalt men de farvede ikoner er faktisk næsten det bedste.

FrameMaker 2019 anmeldelse. Er det på tide at opgradere?

Adobe sendte Adobe Technical Communication Suite 2019 på markedet i september 2019. Produktet kommer sikkert til at blive opgraderet igen om et års tid, og kan det så svare sig at opgradere til FrameMaker 2019 nu?

FrameMaker Users Denmark

FrameMaker Users Denmark er en realitet!

I 90'erne havde vi en ret stor dansk FrameMaker brugergruppe, som desværre lukkede fordi personerne og virksomhederne bag, ikke længere magtede

Info

FrameMaker.dk

Grafisk design og udvikling i Adobe Technical Communication Suite
V. Bjørn Smalbro

Engdraget 76
2500 Valby
Tlf: 20 96 09 19

email: info@framemaker.dk

Andre websites:

Brugsvejledninger.dk