Publishing Software

Standarder

Unicode

Unicode.org er et konsortium af en lang række interessenter indenfor informations-teknologi, som arbejder sammen om at udvikle Unicodestandarden.

Unicodestandarden er et fuldstændig fantastisk projekt, som har til hensigt at gøre alle skriftsprog tilgængelige for brug i it-teknologien. Font-teknologi er det mest oplagte eksempel. Her i Danmark, hvor sproget er beskrevet i mindste detalje er vi tilbøjelige til ikke at bemærke, endsige forstå at der findes - rigtigt - mange sprog i verden. Og rigtigt mange af disse sprog har ikke en systematisk eller beskrevet grammatik og eksisterer ikke som et veldefineret skriftsprog. Der findes pt ca. 6.800 talte sprog og ca. 41.000 varianter og dialekter. Unicode handler om skriftsproget - dvs om at beskrive alfabeter og gøre alfabeter brugbare i elektronisk sammenhæng, og det er væsentligt mere kompliceret end det lyder. 

Hvis man er interesseret i at vide mere om Unicode kan jeg varmt anbefale "Unicode Demystified" af Richard Gillam.

Hjælpeprogrammer og udvidelser

FrameScript-udvikler Rick Quattro

CarmenPublishing i USA har i mange år udviklet og solgt automatisering til FrameMaker. FrameMaker kan scriptes - (et script svarer til en makro i MSWord) og Carmen Publishing tilbyder et stort udvalg af færdige scripts til allehånde nemt automatiserbare jobs. 

Rick Quattro, som er udvikleren bag firmaet er desuden en uhyre flittig  bidragyder til FrameMaker-mailinglisterne. Man kan også hyre ham til udvikling af scripts, hvis man har nogle helt specifikke problemstillinger der skal løses.

Bemærk: Der findes to forskellige scripting systemer til FrameMaker: FrameScriptog ExtendScript Det er to ganske forskellige systemer. FrameScript kræver at man køber en FrameScriptlicens - ExtendScript er en integreret del af FrameMaker idag og er et åbent programmeringssprog

FrameScript

FrameScript er baseret på FDK (FrameMaker Developer Kit) og er pt i version 5.2.

FrameMaker Developer Kit

The Adobe® FrameMaker® Developer Kit (FDK) er et udviklerværktøjssæt hvormed man kan skrive API'er (Application Programmer Interface) til FrameMaker. Det er et uhyre stærkt værktøj der gør det muligt skrive funktionalitet direkte ind i FrameMaker

FDK Installation Guide

FDK Programmer’s Guide

FDK Programmer’s Reference

Info

FrameMaker.dk

Grafisk design og udvikling i Adobe Technical Communication Suite
V. Bjørn Smalbro

Industriparken 23
2750 Ballerup
Tlf: 20 96 09 19

email: info@framemaker.dk

Andre websites:

Brugsvejledninger.dk

adobesolutionpartner.png