Design og udvikling af FrameMaker templates

Design og udvikling af FrameMaker templatesAdobe FrameMaker template design

Alt grafisk arbejde i FrameMaker er baseret på templates. En template - eller skabelon -  er et sæt af indstillinger som gør det muligt at arbejde med et konsekvent grafisk udtryk. Templaten sørger for at mellemrubrikker altid er ens, nummereringer tæller rigtigt, sideopsætning er konsekvent osv. Hvis man hver dag skal rette en f.eks en tabel manuelt fremfor at bruge nogle gode prædefinerede indstillinger, så ryger der nemt 10 minutter hver dag og i løbet af en uge bliver det til næsten en times overflødigt arbejde!

Optimér Jeres templates og spar penge!

Der kan være endog meget store fordele forbundet med en effektiv template. Her er nogle eksempler:

Skriftvalg:

Hvis der ikke er valgt en font med fuld Unicode compliancy kan man løbe ind i store og tidsrøvende problemer med oversættelse til ikke latinske sprog. Problemerne opstår fordi der ikke nødvendigvis er tegnet de nødvendige karakterer i den valgte skrift og det vil ytre sig som spørgsmålstegn de steder hvor der mangler karakterer. Andre årsager kan være ældre versioner af FrameMaker som ikke understøtter Unicode fuldt ud.

Pladsforbrug:

Ved at arbejde grundigt med skriftstørrelser, skydning, indryk osv kan man spare rigtigt meget plads. Selvom meget materiale idag ikke trykkes men distribueres som pdf, så er pladsforbruget stadig et vigtigt parameter når der trykkes, men også i daglig brug. Det er hurtigere at skimme 20 sider end 50.

Grafikker, tabeller og formler:

Man vil ofte genbruge grafikker mere end et sted i en publikation. Hvis man gennemtænker brugen af reference pages kan her spare sig selv for rigtigt mange frustrationer. Det samme gælder tabeller og formler hvor man vil ønske sig konsistens på tværs af dokumenter.

Variables:

Variables i FrameMaker kan laves - meget - komplicerede. Der er nærmest tale om et programmeringssprog og man kan lave nogle virkeligt sofistikerede løsninger med automatisk indsættelse af opdateringstidspunkt, sektionsnummer, kapitelnummer osv osv. Eller man kan lade være!


Lad os hjælpe Jer med at finde det rigtige niveau

Info

FrameMaker.dk

Grafisk design og udvikling i Adobe Technical Communication Suite
V. Bjørn Smalbro

Industriparken 23
2750 Ballerup
Tlf: 20 96 09 19

email: info@framemaker.dk

Andre websites:

Brugsvejledninger.dk

adobesolutionpartner.png